Hvorfor skal jeg vælge dig, Else Marie?

 • Du skal vælge mig, da jeg har stor menneskelig indsigt. I mange år har jeg arbejdet med mennesker i det offentlige system, og jeg er vant til at skabe ro til at arbejde med processen. Jeg har flere teoretiske forståelser med mig ud over skyggearbejde og kan omsætte disse til brugbar indsigt. Og så har jeg siden jeg var ca. 10 år interesseret mig for og slugt viden om det at være menneske og vores psykiske udfordringer og begrænsninger, hvilket også var årsagen til jeg læste til sygeplejerske og har arbejdet med mennesker med psykiske og sociale udfordringer i 16 år. Jeg har altid haft en drøm om at være selvstændig og mener, at mine mange års erfaring kombineret med skyggevejledning er en perfekt kombination. Jeg holder utrolig meget af det jeg laver, og får tilført energi, når jeg ser det lykkes andre at finde ind i dem selv og stå ved dem, de er.

Hvad er skyggearbejde?

 • Det er et forløb til dig, der gerne vil lære dig selv at kende på et dybere plan, forstå dine personlige skyggesider, og det, der spænder ben for, at du gør det, du gerne vil gøre – og er den, du gerne vil være. 
  Når vi ikke føler os frie, er det ofte fordi, vi har stillet for mange sider af os selv i skyggen. Vi har vendt vigtige og vitale egenskaber ryggen, og uden adgang til dem bliver vi holdt fast i en tilsyneladende uforanderlig fremtoning, altså den vi viser verden, og vi har svært ved rigtigt at rykke på det, der er vigtigt for os. Vi kan ikke leve et helt liv, hvis vi kun har adgang til halvdelen af os selv.
  Skyggearbejde er særdeles gavnligt i kriser, konflikter og overgange, hvor man ønsker at gå fra A til B eller genopfinde sig selv. Hvem er jeg egentlig? er spørgsmålet, der bliver vendt.

Hvad siger nogle af dem, som har arbejdet med deres skygger?

 • Jeg har fået mere indsigt i mine ønsker for en ændring og er blevet bedre til at sætte mål, som er gennemtænkte og realistiske.  Jeg er blevet opmærksom på, hvor jeg presser mine egne grænser og er blevet guidet i at sætte passende grænser.  Jeg er blevet meget bedre til at identificere de forandringer, jeg har brug for.
 • Skyggearbejde er ikke en lille niche, men noget man kan bruge i alle livets udfordringer. Man bliver ganske enkelt et mere helt, nuanceret og rummeligt menneske af skyggearbejdet.
 • Min oplevelse er, at når man først træder ind i "skyggeland", som jeg kalder det, så træder man aldrig ud igen. Selvom det kan være hårdt at face skyggerne, så er det samtidig så lærerigt og givende, at jeg slet ikke kan lade være med at vende tilbage til det.
 • Skyggearbejdet har givet mig gå-på-mod og gjort mig handlekraftig. Jeg har fået en større tro på mig selv, mere balance og større ro. Jeg er begyndt at mærke efter, hvad der føles rigtigt - og forfølge det. Andres mening er blevet mindre betydelig, og jeg er holdt op med at undskylde for mig selv og mine valg. Jeg oplever større frihed, og mit perspektiv er gået fra enten/eller til både/og. Det er blevet nemmere for mig at være sammen med andre mennesker, hvor det før kunne være konfliktfyldt og udfordrende. Jeg er blevet langt mere ærlig og autentisk, og jeg har ikke har så stort behov for anerkendelse udefra.

Hvad kan jeg forvente at opnå?

 • Du kan forvente at opnå stor selvindsigt, selvkærlighed, selvaccept, ro, glæde, frihed til at føle at det er dig som er herre i dit liv og som sætter kursen.

Hvordan ved jeg om forløbet er noget for mig?

 • Hvis du er interesseret i at blive klogere på dig selv, ikke kan lade være med at undersøge eller opsøge nye muligheder og suge til dig, når det handler om personlig udvikling – så er skyggearbejdet helt sikkert noget for dig.
 • Hvis du står ved en skillevej eller mangler retning i livet, har brug for at bryde mønstre, lære at sige fra og stå ved dig selv, så er skyggearbejdet et rigtigt godt sted at starte.

Hvad kræver det af mig?

 • Det kræver, at du er villig til at se indad, mærke efter, hjælpe dig selv med at finde svar. Jeg guider dig igennem en model af gangen. Jo mere motiveret, du er for at arbejde under og mellem sessioner, jo mere får du selv ud af det.

Hvad adskiller skyggearbejde fra andre metoder bl.a. coaching?

 • Skyggearbejde er dybdegående på en helt anden måde end en “almindelig” coaching. Man arbejder meget med sig selv og sine egne mønstre på en måde, der er konkret og meget indsigtsfuld. Modellerne man guides igennem er bygget op omkring helt konkrete step-by-step-modeller/vejledninger til at integrere følelser og sætte handling på dem.

Hvorfor skal jeg vælge skyggearbejde i stedet for coaching?

 • Du behøver ikke at vælge coaching fra, men hvis du vil dykke et lag dybere i dig selv og forstå dine mønstre, hvad det er for ubevidste løfter og historier, som stadig har tag i dig fra din barndom, så skal du vælge et skyggevejledningsforløb. Når du forstår de bagvedliggende skygger, er der stor sandsynlighed for, at du ikke falder tilbage i gamle mønstre, der kan sabotere dine mål og intentioner.