Jeg hedder Else Marie.

Udover min uddannelse som Shadow facilitator (skyggevejleder) er jeg uddannet sygeplejerske. Jeg har således arbejdet med mange forskellige problemstillinger og udfordringer, sammen med rigtig mange mennesker, og har hjulpet andre med, at finde sig selv, acceptere sig selv og finde mod til at ændre uhensigtsmæssige vaner og mønstre.

Meget af det liv vi lever, foregår ubevidst. Vi ved meget lidt om hvilke følelser og tanker, der ligger til grund for den historie, vi er kommet til at skrive om os selv.

Men for hver og en af os, er der et tema, som vores liv drejer rundt om, i større eller mindre omfang. At kigge indad betyder ikke at blive deprimeret eller lukket, det betyder at se på nogle af de temaer vi har i os og få dem frem i lyset. Altså blive bevidst om, hvad det er, som foregår under overfladen. 

Erfaringsmæssigt er hele omdrejningspunktet følelser. Hvis vi ikke forstår hvad det rammer dybt inde i os, når andre formår at bringe os ud af fatning eller når vi reagerer på det ene eller det andet, kan vi meditere nok så meget eller gå i naturen, dyrke yoga osv. for at finde balancen. Udfordringen er at ”temaet” udfordrer os igen en anden dag, og man står stort set det samme uforberedte og ubevidste sted, en gang til, og mister balancen på ny.

Der er meget selvudviklingsarbejde, som handler om, at blive et nyt og bedre menneske – du skal være mere glad, positiv, åben, rummelig, eftergiven osv. og følelser som tvivl, bekymring, vrede eller skuffelse skal man forsøge, at forlige sig med, og give slip på.

I skyggearbejde skal du ikke lave dig selv om, for du er allerede det hele. Skyggearbejde er en invitation til, at lære sig selv, at kende på et dybere plan, at forstå sine følelser og sine skygger. Her kan man give mere plads til ens undertrykte og ukendt sider. Her kan man byde de sider velkommen og give dem plads – men uden at skulle give slip på noget andet af sig selv.

Der er ikke noget facit – du skal ikke ende et bestemt sted. Der er ikke noget, du kan gøre forkert i skyggearbejde. Du vil derimod opleve, at du lærer dig selv at kende, på et dybdegående plan.

Du bliver inviteret på en rejse ind i dig selv, og får indsigt i de følelser, som drejer rundt med dig og som får dig ud af balance, i forskellige områder af dit liv.

Når du vælger mig som din skyggevejleder, kan du være 100% tryg i din proces. Det ligger så dybt i mig, at kunne skabe ro og mod i processen, så at du får en rigtig god oplevelse og indsigt. Jeg har tillige gået hele vejen selv og arbejdet med mine skygger, så jeg ved hvad arbejdet kalder på. Jeg ville ønske, jeg havde kendt denne metode mange år før, da processen er så fin, indsigtsfuld og forløsende på mange planer.

De bedste hilsner

Else Marie

Image